Cryptocurrency woordenboek

Cryptocurrency woordenboek

Overal als je ergens nieuw bent kom je het tegen, termen die niet iedereen weet te plaatsen.

Zo is dat ook in de Cryptocurrency wereld daarom ik heb een lijst gemaakt een soort Cryptocurrency woordenboek van de meest voorkomende termen met uitleg er bij!

Wat betekent (BTC)

BTC is de afkorting voor Bitcoin de eerst cryptomunt en de belangrijkste

Wat betekent (ETH)

ETH is de af korting van Ethereum

Wat is een cryptocurrency exchange?

Een cryptocurrency exchange is een soort wissel kantoor waar jij jou fiat geld omwisselt naar cryptocurrency voor een bepaalde prijs word ook wel wissel koers genoemd.

Lees meer over de cryptocurrency exchange >>

Wat betekent (Fiatgeld)

Fiatgeld is geld wat geen materialistische waarde heeft, maar als verplicht betaalmiddel is ingevoerd door de overheden zoals bijvoorbeeld de Euro, Dollar en de Pond.

Wat betekent (Altcoin)

Een Altcoin is een coin dat géén Bitcoin is.  Het is wel heel moeilijk toelichten, maar Altcoins zijn Alternative Coins. Andere coins dan Bitcoin dus. Niet ieder Altcoin heeft hetzelfde doel. Sommigen kun je gebruiken als betaalmiddel, anderen weer niet.

lees meer over altcoins >>

Wat betekent (Satoshi)

Satoshi is de voornaam van het alias dat de maker van Bitcoin gebruikt, Satoshi Nakamoto. In cryptoland betekent het ook nog iets anders. Een Satoshi is een 1 met acht nullen achter de komma. “Ik heb daarnet 1 Satoshi aan Bitcoin gekocht Dan heb je dus 0.00000001 BTC gekocht.

Wat betekent (wallet)

Een Portemonnee waar Cryptocurrency worden opgeslagen in de blockchain en transacties kunnen worden gedaan middels een wallet. Dit kan een programma zijn, een app, een website, een paper wallet of een hardware wallet.

Klik hier om meer over wallets te lezen >>

Wat betekent (walletadres)

Het walletadres of het ontvangstadres is het adres waarop je jouw cryptocurrencies wilt ontvangen. Dit is jouw persoonlijke wallet (portemonnee) voor de betreffende cryptocurrency of het walletadres van de betreffende cryptocurrency op een exchange.

Wat betekent (Hardfork)

Een Hardfork is een splitsing van een blockchain. Na een hardfork zijn er twee aparte blockchains.

Wat betekent (Fork)

Een Fork is een splitsing van een blockchain. Na een fork zijn er twee aparte blockchains.

Wat betekent (Private key)

Private key – Privé sleutel. Elk adres op een blockchain bestaat uit een public key en een private key. De public key is het adres waar cryptovaluta op kunnen staan en de private key is de sleutel om transacties vanaf dit adres te kunnen doen.

Wat betekent (Minen)

De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten miners Deze (groepen van) pc’s stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met cryptocurrency van desbetreffende blockchain. De miners die het block niet maken die controleren het blok voordat deze wordt toegevoegd aan de blockchain.

Wat betekent (fud)

Fud is de verkorte vorm van de termen angst, onzekerheid en twijfel. Vaak zijn er mensen die fud verspreiden onder handelaren, meestal social influencers.

Wat betekent (hodl)

Een spelfout van hold die viral ging en houden betekent. Deze term wordt gebruikt voor een cryptohandelaar die een munt koopt en niet de intentie heeft om deze in de nabije toekomst te verkopen. Inmiddels ook gebruikt als afkorting: Hold On for Dear Life.

Wat betekent (Bag holder)

Een bag holder is iemand die een cryptocoin heeft gekocht en deze eigenlijk te lang aangehouden heeft. Vaak heeft de bag holder het ultime verkoopmoment gemist, waardoor de coins op het moment van spreken niets meer waard zijn.

Wat betekent (Hash)

Hash – Hashing. Hashing wordt gebruikt in veel encryptiealgoritmes om data om te zetten in een kortere code. Die code moet later weer kunnen worden omgezet in exact diezelfde data.

Wat betekent (ICO)

Verkorte vorm voor Initial Coin Offering. Een ICO is het zelfde als een IPO maar dan voor cryptomunten. Deze munten worden aangeboden voordat ze verhandelbaar zijn op exchanges. U koopt crypto’s tijdens een ICO, met het doel om deze na livegang op een exchange met winst te verkopen.

Wat betekent (Whitepaper)

Een whitepaper is een document waarin het protocol en het idee van een specifieke cryptocurrency beschreven wordt.

Het is aan te raden de whitepaper van een specifieke munt goed te lezen voordat je er in investeert. Op deze manier krijg je een idee van waar de coin precies voor staat en of er perspectief is.

Het Cryptocurrency woordenboek voor traders

Hier onder betekenisen van wat in de Cryptocurrency handel gebuikt word. Cryptocurrency handelaren kopen Cryptocurrency als de koerslaag is en verkopen als de koers hoog is.

Als je meer wil weten over het traden Klik hier om meer te lezen!

Wat betekent (BTFD “Buy the fucking dip”)

Deze term wordt gebruikt wanneer de menigte angstig is en van gekkigheid maar verkoopt, juist wanneer de dip plaatsvond. Dit is het moment dat de traders inhaken om TFD te kopen.

Wat betekent (Pump & Dump)

Een terugkerend fenomeen waarin een cryptomunt een prijsstijging laat zien, gevolgd door een enorme crash. Dergelijke bewegingen worden vaak toegeschreven aan een laag volume, vandaar de Pump. Traders die pumpen, kopen met grote volumes.

Door de FOMO van de niet-geïnformeerde cryptohandelen dumpen deze traders vervolgens hun crypto’s voor een hogere prijs. Zij hebben als het ware de prijs van de munt gepumpt en dumpen daarna al hun coins.

Wat betekent (Moon of  To The Moon)

Extreme beweging omhoog van een cryptomunt. Bitcoin-traders roepen dit vaak wanneer ze bitcoin skyhigh willen zien gaan.

Recente blog berichten