Hoe werkt een cryptocurrency Wallet?

Hoe werkt een cryptocurrency

Jij wilt natuurlijk antwoord op de vraag Hoe werkt een cryptocurrency Wallet? anders was jij niet op deze pagina terecht gekomen.

Een cryptocurrency wallet werkt heel anders dan we gewend zijn geld via de bank. Doordat Cryptocurrency  een gedecentraliseerd systeem is ligt de controle bij jezelf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het beheer en de beveiliging van je coins.

Nu de vraag Hoe werkt een cryptocurrency Wallet? Een wallet is een soort rekeningnummer waar je de adressen van  Cryptocurrency beheert. Via zo’n wallet kan je de Cryptocurrency ontvangen en versturen

Helaas zijn er geen wallets en exchanges die alle verschillende Cryptocurrency ondersteunen. Er komen dagelijks nieuwe Cryptocurrency bij en op een gegeven moment zie je door al die bijbehorende verschillende wallets door de bomen het bos niet meer.

Daarom is het goed om onderzoek te doen naar welke wallet je wilt gebruiken voor de Cryptocurrency

Wallets komen er in vele soorten en maten, daarom hieronder meer uitleg over de verschillende soorten Cryptocurrency  wallets

Wat is een Exchange wallet?

Via een exchange kan je wel handelen in Cryptocurrency

Een mogelijkheid is om je Cryptocurrency op te slaan bij een exchange zoals Litebit. Maar om ze daar allemaal op te slaan voor de lange termijn is niet aan te raden. Maar als je dat tocht doet doe het met met kleine bedragen.

Een goed voorbeeld daarvan is de hack in het verleden van MtGox, waar veel mensen hun bitcoins bij verloren hebben. Als je grote bedragen aan Cryptocurrency bezit denk dan aan de mogelijkheden hier onder.

Wat is een Software wallet?

Deze wallets kunnen worden geïnstalleerd op uw eigen apparaat, zoals een smartphone of computer,  Het belangrijk om de toegang tot de wallet goed te beschermen.

Is de wallet bijvoorbeeld vergrendeld met een wachtwoord, dan kunt u zonder dit wachtwoord geen toegang meer krijgen tot de inhoud van de wallet.

Meestal stellen de ontwikkelaars en/of de community van de blockchain technologie een wallet beschikbaar welke speciaal voor de bijbehorende cryptomunt is gemaakt.

Voor alle Cryptocurrency die bij Litebit te koop zijn kan je via de Litbite website een bijhorende wallet downloaden.

Wat is een Hardware wallet?

De meest veilige manier om Cryptocurrency op te slaan. Dit gebeurt offline op een wallet. Hierdoor zal je niet erg snel toegang hebben tot de wallet (zoals je bijvoorbeeld wel hebt met een mobiele of web wallet), maar is de veiligheid wel een stuk hoger. De hardware wallet is dus ook aan te raden bij grotere bedragen.

Een hardware wallet is een extern apparaatje dat de transacties voor het Cryptocurrency netwerk in een offline omgeving ondertekent met de private key en dit bestandje vervolgens aan je online computer doorgeeft.

Hierdoor kan de private key dus nooit gestolen worden door hackers omdat de private key offline blijft.

Bij het configureren van de hardware wallet moet je een pincode of een wachtwoord invoeren en de wallet seeds op het bijgeleverde kaartje schijven en zeer goed bewaren (met deze seeds kan je jouw wallet terug halen wanneer je de hardware wallet kwijt bent of wanneer deze kapot is).

Vervolgens kan je de Cryptocurrency naar je public adres (laten) sturen en klaar is kees!

Wat is een paper wallet?

Een paper wallet is een Cryptocurrency wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je Cryptocurrency te bewaren.

Cryptocurrency offline bewaren is het veiligst, omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen.

Het naadeel van een paper wallet is wanneer je  jou Cryptocurrency wil verkopen, zal je eerst een online wallet aan moeten maken en je private key hier vanaf je papieren wallet moeten importeren. Dit is vrij veel werk, maar in het geval van een lange termijn investering eenmalig, dus niet zo’n groot probleem.

Bewaar je paper wallet zorgvuldig op een veilige plaats bijvoorbeeld in een kluis.

Hoe werkt een cryptocurrency Wallet?

Het walletadres is het ontvangstadres is het adres waarop je jouw cryptocurrencies wilt ontvangen.

Een wallet adres ziet er zo ongeveer uit  9718e45cd73ac6fed3f2216f313459bf767ae3b76da3368823a4488d11e977b4

Iedere gebruiker heeft een uniek adres om transactie een te kunnen doen dit is jouw persoonlijke wallet (portemonnee) voor de betreffende cryptocurrency de transakties worden verstuurd via een blockcain.

Recente blog berichten