waarom zou je een hardware wallet kopen?

waarom zou je een hardware wallet kopen

Je vraagt je af waarom zou je een hardware wallet kopen Ik probeer hier dit artikel jou uit te leggen.

Een hardware wallet is een elektronisch apparaat gebouwd enkel met het doel jou Cryptocurrency veilig te stellen. Je kunt een hardware wallet een vergelijken met een USB stick of een Card reader.

Een hardware wallet is een Cryptocurrency  wallet die de privé-sleutels van de gebruiker opslaat in een beveiligd hardwareapparaat.

Het is een vorm van cold storage, dat betekent dat je de toegang van je Cryptocurrency offline bewaard en alle online bestanden verwijderd

Het is belangrijk dat je begrijpt dat jouw Cryptocurrency munten niet echt op de wallet zelf staan.

De hardware wallet bevat enkel jouw private key die onderdeel uitmaakt van jouw wallet. De transacties geschiedenis van jouw wallet met de juiste totaalbalans staat weer opgeslagen op de blockchain.

Is een hardware wallet veilig?

Een hardware wallet is een van de veiligste manieren om jou Cryptocurrency te bewaren. De hardware wallet is beveiligd met een pincode die je instelt bij het eerste gebruik.

waarom zou je een hardware wallet kopen

Als je de wallet voor het eerst opstart krijg je de 24 woorden te zien die dienen als backup van je private key. Deze schrijf je op en bewaar je op een veilige plek als je het apparaat kwijt raakt of stuk gaat heb je die 24 woorden nodig om weer toegang te krijgen tot je Cryptocurrency.

Het opslaan van je private keys op je computer is niet het meest verstandig om te doen

Als je een hardware wallet wil kopen dan is het zeker aan te raden om na te gaan wat je precies met de hardware wallet wilt gaan doen

Wanneer je voor veel waarde aan Cryptocurrency hebt liggen dan is het zeker de moeite waard om voor een paar tientjes de veiligheid hiervan te garanderen.

De meest bekende hardware wallets zijn Trezor en Ledger.

waarom zou je een hardware wallet kopen

Bescherming tegen computervirussen, spyware en malware.

Je kan meerdere Cryptocurrency op een wallet opslaan en beheren

Kan veilig en interactief worden gebruikt, in tegenstelling tot een paper wallet die op een gegeven moment naar een software wallet moet worden geïmporteerd

Het enige nadeel is dat een hardware wallet niet gratis is in tegenstelling tot de meeste online en software wallets.

Recente blog berichten