Wat is een Altcoin?

Wat is een Altcoin

We gaan in dit artikel op de vraag Wat is een Altcoin beantwoorden. Een Altcoins is een verzamelbegrip voor alle digitale valuta die een goed alternatief willen zijn voor Bitcoin.

Hoewel veel mensen en van de bitcoin gehoord hebben, en nog nooit van een altcoin en er mensen zijn die zeggen dat alles behalve de bitcoin geen toegevoegde waarde hebben, lijkt het er op dat altcoins wel toekomst hebben

Een altcoin heeft meestal de ambitie om bepaalde gebreken van Bitcoin te compenseren. Bitcoin is de meest ontwikkelde cryptocurrency met de grootste gemeenschap van gebruikers.

Daarom worden vele andere cryptocurrency die zich ontwikkelen vaak altcoins genoemd. Een altcoin is een digitale valuta eenheid die als een alternatief voor Bitcoin kan fungeren.

Waarom een Altcoin kopen?

Waarom zou je alt altcoins willen kopen? denk je dat de koers van de altcoin gaat stijging en zie je het als speculatieve belegging, of geloof je in de visie van een een bepaalde altcoin voor een bepaald probleem dat deze coin oplost. Echter, er zijn ook veel altcoins die helemaal geen echte functie hebben.

De overgrote meerderheid van de altcoins simuleert gewoon enkele parameters die niet veel uitmaken, of iets aanbieden wat misschien nuttig kan klinken, maar dat helemaal niet is.

Wees voorzichtig met de aanschaf van altcoins wanneer je nog niet erg ervaren bent op het gebied van cryptocurrencies en investeer zeker geen geld in crypto met geld dat je niet kan missen.

Altcoins zijn de uitdrukking van onze vrijheid om als mensen zelf geld te kunnen scheppen. Natuurlijk wordt dit niet onderkend door de staat en allerlei financiele autoriteiten, maar laten we deze gedachtegang even volgen.

De meeste altcoins zijn derivaten van Bitcoin en voegen extra functionaliteit toe of compenseren bepaalde tekortkomingen inherent aan Bitcoin.

Bitcoin blijft in dit opzicht altijd de maat van alle altcoins.

Je hebt nu in grote lijnen een antwoord gekregen op de vraag wat is een altcoin maar er is meer uitleg nodig voor als je altcoins gaat kopen.

Er zijn veel altcoins op dit moment zoals bijvoorbeeld

  • Dogecoin (DOGE)
  • Litecoin (LTC)
  • Cardano (ADA)
  • Stellar (XLM)

Te veel om in dit lijstje te zetten klik hier onder op de knop om naar de exchange daar kan je meerdere crypto munten bekijken.

Altcoins kopen omdat je Bang bent om de boot te missen!

Bang zijn om de boot te missen kan een gevaarlijke invloed hebben op financiële beslissingen van velen. Veel van degenen die de grote opmars van bitcoin hebben gemist gaan verwoed op zoek naar de volgende bitcoin of iets beters

Waar moet je op letten als je een altcoin wilt kopen?

Het is daarom belangrijk om te onderzoeken of een altcoin potentie heeft om door te groeien kan je op een aantal punten gaan letten.

Duidelijke roadmap van het project en of de doelen behaald worden

Elke munt heeft (als het goed is) een whitepaper en een roadmap. Hieruit kun je opmaken wat de plannen van de cryptocurrency op de korte en lange termijn zijn.

Belangrijk is dat er veel activiteit is en dat er een duidelijke stap voorwaarts gezet wordt. Investeer wat in alle plannen en kijk wanneer er bepaalde belangrijke momenten voor de betreffende munt zijn

vaardigheden en grootte van het team

Bestudeer het team dat achter de altcoin zit. Waar komen ze vandaan? Zijn ze eerder betrokken geweest bij andere crypto’s?

Worden ze ondersteund door iemand en wat voor soort ervaring brengen ze? De Altcoins die het het beste hebben gedaan en de hoogste marktkapitalisaties hebben, hebben de meest ervaren teams achter zich.

Doe je huiswerk

Daarom is het zeer belangrijk om altijd eerst je eigen research te doen in een Altcoin. Baseer je aankopen nooit op hypes of sterkte stijgingen in een coin waarde.

Probeer je risico te verkleinen door in coins te investeren waar jij op langer termijn vertrouwen in hebt en met een marketcap van minimaal 100 Miljoen USD.

Wanneer je niet zeker weet wat een bepaalde cryptovaluta gaat doen (en dat weet je eigenlijk nooit zeker) is het altijd nog een idee om goedkoop veel in te slaan.

Wanneer je voor een paar tientjes veel eenheden van een cryptovaluta kunt kopen, hoeft er maar eentje tussen te zitten die naar verloop van tijd veel geld oplevert om er maximaal van te profiteren.

Bij een stijgende trend halen altcoins vaak hogere winsten dan de Bitcoin, maar krijgen bij een dalende koers vaak hardere klappen.

Is cryptocurrency de toekomst?

De meningen zijn hier over sterk over verdeeld. De koers is in het korte bestaan van Bitcoin nooit stabiel gebleken en de handel erin blijft speculatie. Deze vorm van betalen zal niet snel door een overheid worden gesteund, omdat er geen centrale bank in het geheel voorkomt.

Bitcoin was de eerste digitale munt op de grote markt . De kans bestaat dat er een Altcoin is of gaat komen die de Bitcoin van zijn troon kan verstoten. Iedere nieuwe alternatieve munt heeft zijn eigen verbeteringen.

Recente blog berichten