Wat is een cryptocurrency exchange?

wat is een cryptocurrency exchange
Als jij cryptocurrency wil kopen dan kom jij op een exchange een terecht. Maar wat is een cryptocurrency exchange? Een exchange is een soort wissel kantoor waar jij jou fiat geld omwisselt naar cryptocurrency voor een bepaalde prijs word wat ook wel wissel koers genoemd in de financiële wereld. Een cryptocurrency exchange kan je ook vergelijken met een bank waar jij geld op een rekening stort.

Provisie betalen aan de cryptocurrency exchanges

cryptocurrency exchanges vragen provisie voor het kopen en het verkopen van cryptocurrency dit word ook wel spread genoemt. De provisie voor de exchange is het verschil tussen de aankoop en verkoop prijs (de spread).

ALcoins kopen

Op een cryptocurrency exchange kan je ook met jou bitcoins altcoins kopen of andersom. Je kan bijvoorbeeld een litecoin kopen als de prijs laag is en verkopen als de prijs hoog is dan heb je koers winst zo kan je geld verdien dit word ook wel traden genoemd. Let goed op bij het kopen van cryptocurrency de Transacties die je maakt zijn definitief en kunnen niet worden terug gedraaid.

Veilig jou cryptocurrency bewaren

Bij de meeste exchange heb je ook wallets waar jij jou cryptocurrency kan op slaan maar zorg dat je niet te veel geld bij jou exchange hebt staan uit veiligheid een exchange kan gehackt worden. Ik heb mijn cryptocurrency op verschillende cryptocurrency exchanges staan. De exchanges die ik gebruik is Litebit om dat het een Nederlands partij is. Als jij jou cryptocurrency niet verhandelt dan is het verstandig om ze op te slaan op een hardware wallet daar staan ze super veilig.

Betalen met cryptocurrency

Je kan met cryptocurrency ook betalingen doen bij een webshop bijvoobeeld. Pas op de Transacties die je maakt bij de webshop zijn definitief en kunnen niet worden terug gedraaid het is ook moeilijker te bewijzen dat je betaald hebt.

Recente blog berichten